Du er her:

Tak for 959 dage ved Ajstrup Kirke

Tak for 959 dage ved Ajstrup Kirke;

v/ sognepræst Lars Jensen

959 er et pænt stort tal - og 959 dage lyder umiddelbart af lang tid, når man ser frem - men så mange dage er der faktisk gået den 16. august, hvor jeg har min sidste dag som sognepræst her i Ajstrup sogn. Jeg begyndte for mere end 2½år siden, den 1. januar 2018, hvor jeg blev konstitueret som sognepræst under sognepræst Karin Bräuner Mikkelsens studieorlov.

Det er altid spændende at begynde på noget nyt, og det var også med både spænding og forventning, at jeg tiltrådte stillingen. Lige fra den første dag mærkede jeg, at Ajstrup kirke og Ajstrup sogn er et godt sted at være. Jeg blev modtaget med venlighed og åbenhed, og jeg har mødt åbne døre overalt, hvor jeg er kommet. Der har været et virkelig godt og behageligt samarbejde mellem præster, menighedsråd og kirkepersonale ved Ajstrup kirke, et samarbejde, hvor jeg dag ud og dag ind er blevet mødt med smil og imødekommenhed fra alle sider. Tak skal I Have alle sammen. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer.

En særlig tak vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige til provst Ole Rysgaard Madsen og menighedsrådsforman Arne Nyborg Thomsen.

Undervejs i de mange hverdage har jeg kunnet glæde mig over at træffe mange i sognet ved samtaler og forskellige anledninger. Der har været øjeblikke med glæde som ved dåb og bryllupper. Andre gange har det været sorgen, der har samlet os ved bisættelser og begravelser. En stor fornøjelse har det været at undervise konfirmanderne og at samtale med dem om mange store og så emner i forbindelse med kristendommen. Der har også været talrige gode oplevelser med konfiremanderne ved forskellige konfirmandarrangementer, bl.a. sammen med Sulsted- konfirmanderne, ligesom jeg også har nydt samarbejdet med spejderne omkring gudstjenester og spejderlejre.

Søndag den 9. august kl. 10 har jeg afskedsgudstjeneste i Ajstrup kirke, hvor alle er hjerteligt velkomne, og bagefter er der hyggeligt samvær i Sognets Hus. Søndagen efter, søndag den16. august, ser jeg frem til at afslutte min ansættelse på den festligste maner ved at konfirmere årets konfirmander ved tre konfirmationer i Ajstrup Kirke , kl. 9, 10 og 11. Det skal nok blive den bedst tænkelige afslutning på  de godt og vel 2½år.

Jeg vil gerne sige en stortak for tiden, hvor jeg har fået lov at være præst i Ajstrup sogn og menighed. Hjertelig tak for fællesskabet omkring gudstjenesterne i den smukke Ajstrup kirke og for gode samtaler og varme ord. Det har været en tid, som har givet gode minder, som jeg vil bære med mig med glæde i sindet.

Jeg vil 'nske jer alle Guds velsignelse.

Lars Jensen

Del dette: